?

Jeg føler meg lat og har mangel på energi. Bør jeg oppsøke hjelp?

Kvinne 22 . 21 April 2020
Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om jeg bør oppsøke hjelp? Så lenge jeg kan huske så har jeg alltid vært noe lat. På ungdomskolen slet jeg med blant annet depresjon og gikk til psykolog fram til jeg var ferdig på vgs. Jeg har alltid kjent (selv om jeg var frisk fra depresjon) at jeg har mangel på energi og føler meg ganske lat. Andre året på vgs ble jeg ganske hardt utbrent og orket så vidt å stå opp. Jeg ble heldigvis bedre, men energien har alltid vært lav etter det. Vanligvis har jeg veldig mye å gjøre i hverdagen, og jeg trives med det fordi da holder jeg meg selv opptatt. Det er eksamensuke snart og jeg kjenner at jeg har null motivasjon, interesse eller krefter til å jobbe med stoffet (selv om jeg tvinger meg selv), jeg sliter med å fokusere (ikke bare på skole), og vil bare komme meg vekk fra alt (samtidig som jeg trives med livet mitt). Jeg syns det er utrolig frustrerende at jeg føler meg så lat, og syns ofte at småting er tung å gjøre. Burde jeg oppsøke hjelp eller er jeg overdramatisk?

Kvinne (22)
Sosionomen svarer
Hei

Du er ikke overdramatisk. Dette er jo et reelt problem som du opplever. Samtidig beskriver du en situasjon som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i og som kanskje ikke behøver å være så uvanlig.

Jeg vil oppfordre deg til å kontakte oss din samskipnad hvis du ønsker noen å snakke med om dette. 

Du har erfaring med depresjon og det å bli utbrent. Du har også fått hjelp med dette tidligere. Jeg kan ikke uttale meg om din følelse av å være lat og ha lite energi og motivasjon, har en sammenheng med dette. Likevel kan det være en ide å se tilbake på hvordan du klarte å komme deg videre og hvordan du mestret disse utfordringene. Har du noen strategier som du kan hente fram og prøve på nytt?

Er det ellers noen aktiviteter du kan gjøre i tillegg til å lese til eksamen? Noe som kan bryte opp lesedagene og som kanskje kan bidra som en motvekt til alt pensumet? Det kan være kjedelig å lese til eksamen. Det er derfor lurt å planlegge litt variasjon i dagene og ha noe positivt å glede seg til. Helst hver dag.

Jeg ønsker deg lykke til med eksamensperioden!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?